CREDOBUS-LPWMSport: Az utolsó felvonás következik

A 2018-as Országos Rallye Bajnokság utolsó versenyére, az I. Nyíregyháza Rallyra készülnek a CREDOBUS-LPWMSport versenyzői, amin nem csak az abszolút magyar bajnoki cím sorsa, hanem több kategória dobogós helyei is eldőlnek a hétvégén.

A csapat az elmúlt versenyekhez képest kicsit átalakulva négy autóval érkezik az ország hetedik legnagyobb városába. A Lovász Pál – Kürti Tamás egység az elmúlt hét versenyéből minuszolt kettőt, így Nyíregyházán eséllyel pályázik a bajnokság tízedik helyére.

„Nagyon hosszú versenyt rendeznek az év végére és az első 25 kilométeres szakasz biztosan sorsdöntő lehet és nagyon izgalmas lesz. Mindenképp egy komoly kihívásnak ígérkezik ez a futam, egyben eldől a bajnokság is. Csapatunk versenyzői komoly helyezésekért küzdenek, akik több kategóriában érdekeltek a dobogóra. Mi pedig mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb helyen érjünk célba” – árulta el Lovász Pál. Tábori Ákos egész évben küzdött a 3-as kategória bajnoki címéért, ám azt Nagy Mátyás már elvitte és a minuszolások után a második helyért is meg kell majd mérkőzni, aminek szintén nagyon örülne a csapat.

A versenyre alakult egy fordulat a csapatban, hiszen Botka Dávid kibérelte az egyik Peugeot 208 R2 versenyautót. Dávidnak ez lesz élete első elsőkerék-hajtású autós versenye. Kedden tesztelnek és a csapat nagyon várja mi sül ki ebből. Riskó Daniel nagyon kíváncsian várja a versenyt, ahol a változékony időjárás a gumi választás szempontjából okozhat komoly fejtörést. „Nagyon örülök, hogy a 6-os kategóriában együtt versenyezhetek majd ifj. Tóth Jánossal, Bútor Róberttel és Botka Dáviddal. Nagyon várom majd az idejüket és nagy megtiszteltetéssel tölt el, hogy ellenük versenyezhetek” – mondta Dani.

Related posts